dimarts, 29 d’octubre del 2013

Descobreix el món de les revistes !

Bon dia petits descobridors,

Avui comencem aquest mati de dimarts ensenyant-vos, una revista que la meva companya Núria i jo hem descobert. Aquesta ha sigut una de les feines que hem fet en el seminari, i que avui ens toca presentar als nostres companys a través d'una exposició oral. Però per donar-vos més informació del que pasará aquesta tarda, hem trobat gràcies al twitter de la revista, el exemplar de setembre i octubre. Així que aquí us la deixo. I si us interessa, podeu tenir-les totes a través d'una subscripció a la revista. Doncs així doncs us deixo que gaudiu de la revista.
Gaudiu de la revista i fins la propera!

diumenge, 27 d’octubre del 2013

Us sembla un bon comunicador?

Petits descobridors, us deixo aquesta pregunta oberta, us sembla que és un bon comunicador?

Aquest cop sereu vosaltres el que fareu aquesta activitat, per tal d'aprofitar el que estic aprenent en les classes de COED, us deixaré un vídeo de un senyor que no conec, és més he trobat que comunicava bé i he decidit compartir-lo amb tots vosaltres. Com anava dient, vull que ho mireu, i hem comenteu si, per vosaltres aquest home comunica bé o no. 






Bona tarda de diumenge petits descobridors!
També aprofito per ensenyar-vos aquesta pàgina TED en la que podeu trobar molts vídeos, que podeu veure si voleu...
http://www.ted.com/playlists/surprise?minutes=10&ratingword_id=8

A veure que us semblà, serà o no serà per vosaltres clar, un bon comunicador...

La plàstica amb nens, font de creació

Bona tarda, petits descobridors.....

A plàstica estem fent un treball molt creatiu en el que hem de gravar a un infant mentre dibuixa, és una activitat força interessant, perquè veus la imaginació creativa que poden arribar a tenir els infants. El meu treball està a punt de acabar-se però us volia explicar fer arribar d'alguna manera, el missatge amb el que he pogut descobrir a través d'aquesta activitat, us animo a vosaltres que ho proveu, i gaudireu del que jo estic gaudint també!
 Per acompanyar aquesta entrada us deixaré un vídeo que podeu trobar en el Youtube,  relacionant que és plàstica i s'utilitzen molt els colors, un manera de que els nens aprenguin els colors !



Segiu gaudint d'aquest diumenge, petits descobridors!

Tothom coneix el prezi....

Bona tarda de diumenge, petits descobridors, ja se que fa dies que no publico res, o sé, se que hem trobeu a faltar, però per compensar això, avui us porto moltes eines que us agradaran i de les que espero que utilitzeu. Aprofito per recordar que si trobeu alguna aplicació, alguna eina que sigui útil, que sigui nova, o el que sigui que m'ho digueu, que ho compartiu amb mi o bé us torno ha deixar el meu correu per tal de què me escriviu martagg8@blanquerna.url.edu 

Avui l'explicació no us la donaré jo, aprofitaré aquesta eina que vull explicar, per que ella mateixa us ho expliqui

Per utilitzar aquesta eina el que hauràs de fer es registrar-te amb un compte a Registre't . Per que vegeu que és molt fàcil d'utilitzar us deixo un exemple de un prezi que he fet jo !

Mirant per l'explora que hi ha en el prezi he trobat un que m'agrada molt i que vull compartir amb tots vosaltres, petits descobridors

Bona tarda de diumenge petits descobridors!

dilluns, 21 d’octubre del 2013

Descripcions descripcions .... què sabem de les descripcions?

Bon dia a tothom,

Comencem la setmana amb molta energia, i amb il·lusió per aprendre coses noves. Avui us explicaré algunes cosetes sobre la descripció, que tothom ha sentit parlar m'imagino. Bé primerament hem de tenir un concepte clar; què és la descripció?
La descripció és un mode d'organització del discurs que pretén representar lingüísticament persones,animals, objectes... es poden descriure tots els aspectes de la realitat, des dels més concrets als més abstractes. (definició estreta de documents donats a classe)
Un cop tenim clar aquest concepte us ensenyaré de manera més visual , a través d'exemples, els tipus de descripcions que hi han:


  1. Cançons: Pedro Navaja, Gato Pérez (lletra d'en Rubén Blades)
  2. Poesia: Gernika, Palau i Fabre 
  3. Novel·la: "La tramuntana", dins El geni del país,Josep Pla
  4. Assaig: Salvador Espriu vist per Josep M.Espinàs a Relacions particulars 
  5. Conte: Abiyoyo,explicat i cantat per Xesco Boix (traducció i adaptació de Pete Seeger)
  6. Poesia visual: Passeig virtual per l'obra d'en Joan Brossa <www.joanbrossa.org>


D'aquests exemples us deixo per tal de que o veieu :

Bé petits descobridors que comenceu una bona setmana !

diumenge, 20 d’octubre del 2013

Aprenem a analitzar un blog

Bona tarda, de nou avui us proposo una activitat, anem ha analitzar un blog que us cridi l'atenció . Us deixo una sèrie de preguntes per tal que sigui més fàcil, analitzar un blog :


  • Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, àudio, presentacions,....)
  • Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s’hi desenvolupa, interaccions possibles,...
  • Qui els publica?
  • Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,...
  • Quina plataforma utilitzen?
  • Com són les entrades?
  • Quines competències s’hi treballa?
  • Hi ha comentaris?
  • A qui va dirigit?
  • Hi ha blocroll?
Bé per fer-ho més fàcil encara,  jo analitzaré un blog , i espero que us serveixi d'exemple:

Jo he triat el blog OBSERVA-HO
En aquest blog és pot veure vídeos, àudio, presentacions , hi ha molt material interactiu per jugar, aprendre diferents activitats per aplicar-les en les teves classes....És tracta doncs d'un blog que parla sobre l'Educació Infantil . Aquest tipus de blog com podem observar , és refereix a un blog, segons el llibre llegit , d'aula (per les activitats que realitzant els infants el dia a dia ) com també de mestres, perquè ens proposen activitats que podem fer , treballar amb els infants. L'autora d'aquest blog és de Ana i Rocio. Podem veure que esta estructurat per categories i etiquetes,sobretot festivitats estacionals ,  això ho podem observar a la part dreta del blog , a part de d'informació adicional, cal destacar que ha tingut el primer premi de Edublog la VII edició. Utilitzen el Blogger per la seva transmissió d'informació, normalment solen utilitzar-la per la seva senzillesa a l'hora d'utilitzar-se. Com he dit anteriorment , ha cada entrada que Ana i Rocio fan , proposen les activitats que han fet , i sobretot com es pot observar en els vídeos que hi han, fan que els nens siguin part d'aquest blog, es una manera de donar-nos a conèixer lo molt que estan aprenent , de lo feliços que es troben i sobretot ens ensenyen a través de ells , la imaginació i creativitat que tenen. Amb aquestes entrades que fan , ens ensenyen que jugant poden aprendre totes les competències, lingüístiques, matemàtiques.... També podem veure que aquest blog la gent participa, deixant els seus comentaris . No si els escapa cap detall tenen blocroll, a més a més els pot seguir en facebook , en twitter, a través del móvil ... utilitza de totes les maneres possibles que hi han per difundir-se encara que també ens avisa de que no copiem massa, per això ens apareix una càmera a dalt del blog.
Per finalitzar, aquest blog va dirigit per una banda als pares , perquè vegin el que fan a classe, quines activitats realitzen , per una altre banda pels futurs educadors/es perquè vegin i aprenguin a realitzar el seu treball ...

Bé aquest és el exemple realitzat per mi, ara podeu fer el vostre !

Molta sort i endavant !

Qué és el que no hem d'oblidar sobre els blogs?

Bona tarda petits descobridors, 

Espero que encara que no ho digui , podeu investigar pel vostre compte i s'hi trobeu cap cosa, la que sigui que em pugui interessar no dubteu en escrivir-me, bé sigui deixant un comentari en el meu blog o bé sigui a través del meu email : martagg8@blanquerna.url.edu 

Dit això avui us vull parlar del que no heu d'oblidar del blocs. A través de la lectura del llibre " Usos educatius dels blogs. Recursos ,orientacions i experiències per a docents" escrit per Francesc Balagué i Felip Zayasque , em llegit per a la classe de GTIC. 
L'objectiu d'aquest llibre és explicar algunes de les raons dels blogs i el seu ús en l'àmbit educatiu, i especialment dotar el professorat de recursos, que els permetin iniciar o bé aprofundir en la introducció d'aquesta eina en la seva pràctica docent
I que no ens podem oblidar d'un blog? 
 Hem de saber  que no només existeix un blog,si no que hi ha diferents tipus de aquest variant; blogger, coctelera, wordpress...  També hem de tenir uns conceptes apressos: 

  1. Blogroll: on apareixen els llistats de bogs que més t'interessen, és situa en la part dreta del teu blog i la posa cada usuari com vulgui, no bé establerta quan comences un blog. 
  2. Web 2.0:  s'associa habitualment amb les aplicacions web que faciliten la compartició interactiva d'informació, el disseny centrat en l'usuari i la col·laboració dins el World Wide Web. (Viqupèdia)
  3. Codi RSS: serveixen per a compartir els continguts exposats a la web.
  4. Wikis: és una tecnologia dissenyada pel el treball col·laboratiu 
  5. Webblogs: mitjà de comunicació que pot contribuir a enriquir les interaccions entre alumnes i el pofessor 
Per mi aquestes són les coses que no hauríem d'oblidar-nos mai dels blogs, potser a un altre persona pensa que són unes altres. 

Aquí us deixo part del llibre, per el qui li pugui interessar:


 Espero que us serveixi d'ajuda i fins la pròxima.
Bona sort i seguiu  investigant !

dijous, 17 d’octubre del 2013

Que podem fer amb el Power Point

Hola petits descobridors,

Logotip de PPT 
Espero que les vostres descobertes estiguin sent tan entretingudes com ho són les meves... Avui os porto una de les més recent que tinc.... Us presento 12 propostes d'ús creatiu i multimedial del programa PowerPoint , és un article fet per el meu professor de GTIC , en el que t'explica, primerament, quins són els avantatges i inconvenients de l'ús tradicional d'aquest programa ; per exemple un avantatge seria que permet incorporar imatges il·lustratives, i un inconvenient podria ser que el que fa la explicació no ens explica res si no que es limita a llegir el que diu la pantalla. Més endavant del seu article comença a explicar una cosa molt interessant que és l'ús creatiu del PowerPoint, hi et dona una sèrie de exemples. Aquests exemples podrien ser; com el que ens va mostrar durant la classe de GTIC , una diapositiva on hi havia un llorigó, que per qui no ho sàpiga es una trampa, en aquesta diapositiva , hi havia un títol que posa "Els animals perillosos", i  a continuació hi havien dos cartells cadascun amb un nom d'un animal, i el llorigó estava a la classificació de perill dels dos animals . Amb aquest tipus de powers, el que es vol es que el oient de la exposició se n'adoni que aquella cosa esta malament , per tal de que no perdi la atenció de la explicació . 


Si us interessa aquest article aquí us deixo l'enllaç perquè o veieu

Espero que us serveixi d'ajuda per incentivar l'ús creatiu per fer o bé sigui exposicions o bé una explicació d'una cosa....
Molta sort i fins la propera

Webgrafia:
Blog GTIC


diumenge, 13 d’octubre del 2013

Anem a l'audtori!



Bona tarda a tothom, avui hem començat aquest mati de diumenge al so de música clàssica. Per tant avui es una ocasió única , plena de novetats, experiències...

Com he dit, avui he anat amb unes futures mestres com jo, a veure un espectacle on tocaven tots els tipus de instruments musicals, piano,tambor,violoncel... però sobretot l'instrument que més ha destacat en aquest concert, ha sigut : el violí. Hem tingut la increïble sort de poder gaudir de una peça de violí d'una solista, que tocava molt  bé .

No podria acabar aquesta entrada sense deixar-vos, encara que no sigui d'aquest concert un vídeo d'una cançó que m'encanta tocada amb el piano....

Amb música començo..... amb música acabo ... Molta sort petits descobridors i fins la propera

dissabte, 12 d’octubre del 2013

Llibres, llibres...


Bon dia  tothom , ja estic de nou amb tots els meus seguidors d'aquest petit món al mateix temps gegantí.
Avui us vull parlar de una lectura que vam fer en classe  de GTIC,  l'altre dia.
Si algú esta interessat en llegir aquest llibre a final de la meva entrada trobareu el link on tinc el primer capítol d'aquest llibre que per cert és diu " Vídeo y educación" del escriptor J.Ferrés.

Hola petits descobridors!

Dintre d'aquest llibre vam llegir tres capítols, dels que resumiré breument del que tracten;

- Un nuevo hombre : tracta del dos hemisferis el dret i el esquerre, el dret es el que està més vinculat als sentiments , te més sensibilitat acústica, reconeixement de rostres, records... en canvi l'esquerre és el més racional , té més sensibilitat per lo visual , càlcul...

- Un nuevo modo de conocer:. a través d'un exemple extreu com arribem a conèixer el món d'una manera diferent . Diferent maneres de veure les coses , ja sigui veure una foto, com llegir un text cadascú u enfoca de manera amb la que ell ho veu.

- Nuevo lenguaje: en aquest ens explica com d'una imatge captem unes idees i aquestes idees després és transformen en una emoció.I com d'una emoció trobem una idea.


Us deixo el link del llibre tal i com ho he promès:
http://books.google.es/books?id=R42bS1pdfikC&printsec=frontcover&hl=es#v=onepage&q&f=false

Bona sort i segui descobrint coses !!!!!



Diferents maneres d'aprendre ...


Bon dia petits descobridors, avui comencem amb moltes ganes d'aprendre coses noves. Us porto dues propostes molt interessants segons el escriptor J. Ferrés, per aplicar-les en un grup o bé individualment.  Us presento els vídeos motivadors i les videolliçons. 

Amb els  vídeos motivadors el que s'aconsegueix ,en aquest cas s'aprèn, després d'haver vist el vídeo, és reflexionar sobre alguna cosa, ja sigui uns valors, treballar les emocions .... És per aquest motiu que normalment aquest vídeos es creen de manera més visual, utilitzant dibuixos , cançons alegres o tristes depenen del missatge del que es refereixi...  A continuació us deixaré un enllaç , amb un exemple , en aquest cas en forma de vídeo, per tal de que podeu observar com és un vídeo motivador. Aquest vídeo és troba a la pagina de la que ja us he parlat en alguna de les meves publicacions al blog, Edu3.cat.

Edu3.cat


Per altre banda, el que s'aconsegueix amb les videolliçons, és aprendre durant el vídeo els diferents conceptes depenent del tema del que tracti, en aquest cas el vídeo és menys interactiu, en el que hi ha un narrador que va explicant els fets històrics del tema, mentre van passant diferents fotografies relacionades amb el que se esta dient , i utilitzant una música molt monòtona i poc atraient. Aquí us deixo un exemple també del que seria una videolliçò que també la podeu trobar en la pagina abans comentada.
http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=18162&p_ex=breu%20historia%20de%20catalunya%20

En aquesta ocasió, explicaré pas a pas com enganxar un vídeo d'aquesta pagina en en una entrada de blog.

Pas 1 : vas a la pàgina on està el vídeo, i has de buscar l'opció de Insereix, i en allà et sortirà un codi embed el que hauràs de copiar.
Pas 2: Vas a l'entrada que estàs escrivint, i en comptes de l'opció Redacta, agafes la que posa HTML .
Pas 3: Un cop estàs en HTML, el que has de fer és col·locar el cursor on vulguis que aparegui el vídeo i enganxar el codi embed abans copiat.

Fins la pròxima petits descobridors !

diumenge, 6 d’octubre del 2013

Ei mira si es pot copiar !



Bona tarda petits descobridors, ja torno un altre cop a ser aquí! En la darrera classe de GTIC, vam treballar un tema bastant perillós en aquests temps, el dret a poder o no utilitzar informació be escrita, imatges... I com podem saber si és pot, o no utilitzar?


Icona de Copyright

Per poder saber si aquella imatge o text és pot utilitzar o no, tenim dos icones que ho representen, per una banda tenim el Copyright, si ens trobem aquest tipus, NO podem utilitzar aquella imatge,text,música .



Icona de Creative Commons 



 En canvi si trobem Creative Commons em d'informar-nos del que és pot i no és pot fer, però en un principi si, que podem utilitzar aquell text o música. I els drets d'autor estan limitats pel propi autor. És tractaria d'una llicència lliure.

 Una altre llicència seria el Copyleft, aquesta ens permet copiar el contingut de l'obra sense cap restrició. És tracta d'una llicència lliure.                            

Bé en aquest cas , pel meu blog he utilitzat el Creative Commons. I quin és el procediment per posar un Creative Commons en un blog? .
El primer pas que s'ha de fer és, anar al teu cercador habitual i escriure Creative Commons, un cop estàs en la pàgina el primer que has de fer és saber el tipus de Creative Commons que hi ha que són els següents:


Un cop t'has llegit els 6 tipus de Creative Commons que hi han, el que has de fer és anar al apartat on posa obtenir llicència on has de saber  que la teva obra pot estar expressades de tres maneres diferents: Commons Deed: És un resum fàcilment comprensible del text legal amb les icones rellevants. Legal Code: El text legal complert en què es basa la llicència que heu triat.Digital Code: El codi digital , que pot llegir la màquina i que serveix perquè els motors de cerca i altres aplicacions identifiquin la vostra obra i les condicions d'ús. 
A continuació clica al link que hi ha, aquest link et conduirà a una altre pàgina on hauràs de seguir unes pautes i al final obtindràs un codi  embed o html . El que hauràs de fer serà anar al teu blog , a l'opció de format , seguidament el que hauràs de fer serà clicar a on posa gadget, i clica a l'opció de HTML\JAVA i copiar a on posa text el codi embed copiat abans. Finalment el que hauràs de fer serà guardar canvis de blog i llest!
La creative commons que jo he utilitzat ha sigut la següent:


ATENCIÓ!!!  No puc oblidar-me de parlar dels dos software que hi han, i que has de vigilar molt alhora de mirar si és pot o no copiar. Hi han dos tipus de software, el lliure ( un programari de propietat de tothom) i el privat ( programari de propietat individual). Tampoc puc deixar de banda de explicar el què és la cultura lliure, és defineix com un moviment social que promou la elaboració i la difusió de la cultura amb uns principis més amplis que els que habitualment proposats per les legislacions vigents actuals(extret de Viquipèdia).

A partir d'aquest moment, mira a veure si les imatges, text, música ... és poden copiar o no !!!!!!!


dimecres, 2 d’octubre del 2013

Petits descobriments!



  Benvinguts a tots i a totes de nou!

 Avui us presentaré una nova aplicació que ja és molt coneguda per tots i per totes, però que és desconeixen moltes coses sobre ella. Us presento a YouTube.
Bé us preguntareu i perquè ens explica sobre aquesta aplicació si l'utilitzem tots els dies i ja sabem com funciona i el que és. La meva resposta a tots aquests plantejaments és una nova opció que és pot utilitzar amb YouTube , que és crear vídeos!

L'activitat proposada a GTIC era utilitzar aquesta nova opció creant una petita historieta, i després editar-la, posar efectes d'imatge, so ... I com ho he fet doncs molt fàcil; el primer que has de fer és anar al teu canal de YouTube, que per cert si no tens compte fes-te'n, i un cop allà hi ha una entrada  que posa editor de vídeo.


Dintre del editor de vídeo tens varies pestanyes ,a la dreta del vídeo  que cadascuna fa una funció, posar text, música ... per triar la que més et convingui!








Aquí us deixo el vídeo que jo i la meva companya Aida hem fet, espero que us agradi:









Seguim Investigant

Hola petits descobridors!

En l'altre entrada al meu blog ,us vaig explicar una mica el que era el Netvibes, la RSS.... i que investigareu pel vostre compte el funcionament del Netvibes. Jo m'he creat un ,encara que hi han moltes maneres diferents per organitzar-lo , dissenyar-ho...


Bé amb aquesta imatge podeu visualitzar com es el disseny del meu Netvibes, el seu contingut.... Cadascú ho pot fer de la manera que vulgui, amb continguts que vulguin.. Tot així continueu  investigant , perquè segur que trobeu noves aplicacions, imatges, disseny.. Continueu!!

Fet el repàs una mica de l'entrada anterior, ara hem centraré amb el tema del que volia parlar: el SCOOP IT. Vaig deixar un vídeo en el que us explicava una mica sobre això, per tant no us explicaré res sobre el que és sinó com és crea un Scoop it, és a dir, com registrar-vos, que es pot fer...

Primer de tot el que has de fer es anar-te'n al teu buscador i posar Scoop it, us ha de sortir això :

A continuació el que heu de fer es registrar-vos, amb el vostre email i una contrasenya. Un cop registrats ja podeu començar a treballar amb ell.

Molta sort, i continueu investigant!

dimarts, 1 d’octubre del 2013

Fem música!


Hola petits descobridors!

Avui us presento la meva partitura feta per mi mateixa gràcies al nou  programa que t'ajuda a fer partitures amb les teves pròpies mans.

Aqui teniu la meva partitura