diumenge, 20 d’octubre del 2013

Qué és el que no hem d'oblidar sobre els blogs?

Bona tarda petits descobridors, 

Espero que encara que no ho digui , podeu investigar pel vostre compte i s'hi trobeu cap cosa, la que sigui que em pugui interessar no dubteu en escrivir-me, bé sigui deixant un comentari en el meu blog o bé sigui a través del meu email : martagg8@blanquerna.url.edu 

Dit això avui us vull parlar del que no heu d'oblidar del blocs. A través de la lectura del llibre " Usos educatius dels blogs. Recursos ,orientacions i experiències per a docents" escrit per Francesc Balagué i Felip Zayasque , em llegit per a la classe de GTIC. 
L'objectiu d'aquest llibre és explicar algunes de les raons dels blogs i el seu ús en l'àmbit educatiu, i especialment dotar el professorat de recursos, que els permetin iniciar o bé aprofundir en la introducció d'aquesta eina en la seva pràctica docent
I que no ens podem oblidar d'un blog? 
 Hem de saber  que no només existeix un blog,si no que hi ha diferents tipus de aquest variant; blogger, coctelera, wordpress...  També hem de tenir uns conceptes apressos: 

  1. Blogroll: on apareixen els llistats de bogs que més t'interessen, és situa en la part dreta del teu blog i la posa cada usuari com vulgui, no bé establerta quan comences un blog. 
  2. Web 2.0:  s'associa habitualment amb les aplicacions web que faciliten la compartició interactiva d'informació, el disseny centrat en l'usuari i la col·laboració dins el World Wide Web. (Viqupèdia)
  3. Codi RSS: serveixen per a compartir els continguts exposats a la web.
  4. Wikis: és una tecnologia dissenyada pel el treball col·laboratiu 
  5. Webblogs: mitjà de comunicació que pot contribuir a enriquir les interaccions entre alumnes i el pofessor 
Per mi aquestes són les coses que no hauríem d'oblidar-nos mai dels blogs, potser a un altre persona pensa que són unes altres. 

Aquí us deixo part del llibre, per el qui li pugui interessar:


 Espero que us serveixi d'ajuda i fins la pròxima.
Bona sort i seguiu  investigant !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada