dilluns, 30 de desembre del 2013

Si em dius ádeu!

Hola petits descobridors,

Primer dir que ha sigut un plaer haver pogut transmetre tots els meus coneixements, poder compartir-lo amb tots vosaltres. La finalitat del meu blog ha sigut personalitzar cada una de la meva entrada, dirigint-me a tots vosaltres amb la figura de descobridors, ja que els descobridors és coneixen com persones o grup de persones que descobreixen alguna cosa, però amb un coneixement previ del que saben. Amb això jo he volgut que tothom que veies el meu blog és sentis com jo me sentit, una descobridora de petites coses que al llarg de la meva professió utilitzaré. També he volgut deixar la meva adreça per tal de què la gent em preguntés sobre dubtes, d'una manera més propera, tal i com jo vull que els meus alumnes em sentin que podem preguntar-me que és sentin propers a mi.

Desitjo de tot cor que aquest any que s'està acabant, acabi de la millor manera possible i que el següent que bè sigui encara millor. Moltes gràcies, i fins aviat petits descobridors!

divendres, 27 de desembre del 2013

Recordes, comprens..?

Hola petits descobridors,

Avui us presento la Taxonomia de Bloom, aquest cop els  vídeos ,de la pàgina que tant faig servir youtube , seran els qui us explicaran tot.
Recordo, que tots els vídeos que utilitzo per cada entrada són buscats expressament.


 Ja tenim una idea del que és, aprofundirem una mica més... CLICA AQUÍ

També us deixo aquesta taula on estàn totes les eines que hem fet servir al llarg del semestre, on s'indica la habilitat cognitiva, segons la classificació de l'any 2008.
Amb aquesta taula , considero que les eines que més habilitat cognitiva són el Scoop.it i el Power Point.

Durant aquesta professió hi hauran cops que les coses t'agradin més i d'altres que no, però tot i això no pots perdre mai les ganes d'aprendre. Aquest ha sigut el meu cas, aquesta publicació no és de les que més m'agraden tot i això he volgut fer-la diferent per captar més l'atenció i que fos més visual.

Si voleu saber més de qualsevol tema que us interessi de les altres publicacions us deixo el blog del meu professor de GTIC, d'aquí és on he extret la majoria d'informació i aprenentatge.
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/

Fins la pròxima petits descobridors!





Gràcies ordinadors, per la vostra ajuda!

Hola petits descobridors, això ja s'està acabant així com he dit en l'entrada anterior, aprofiteu-les!

Avui us parlaré del que podem fer a través dels ordinadors, de com han evolucionat... En la sessió del altre dia de GTIC , vam anar parlant del que podem fer gràcies als ordinadors, de la seva evolució tant en les escoles,acadèmies;com en el nostre dia a dia...

Aquesta sessió m'ha fet que pensar i reflexionar sobre el tema. Jo me'n  recordo quan vaig començar a fer treballs amb l'ordinador, les estones llargues que em passava davant de la pantalla escrivint. També recordo quan de una foto podia modificar-la o simplement retocar-la, quan vaig començar a xatejar amb amics d'arreu del món , quan vaig fer una videoconfèrencia amb l'escola a Lima, amb uns nens que havien estat ferits per les bombes... Són tantes cosses que podem fer amb els ordinadors. Abans fer una exposició utilitzat POWER POINT, o un altre programa era impensable, o simplement editar o veure un video això era una cosa d'un altre món.
Amb això vull dedicar aquesta entrada els ordinadors, encara que siguin ser inanimats, insensibles... sense ells moltes de les coses que ens són vital per el dia a dia no seria possible. Per això vull donar les gràcies aquest aparells que tants i tants dies ens han ajudat a fer un treball, una exposició...

 
 Substituïu a les cançons pels ordinadors, és un manera de donar-li les gràcies aquesta aparell que tant ens ajuda!
 Fins la proxima, petits descobridors

dimecres, 25 de desembre del 2013

Pearltrees ho coneixeu?

Hola petits descobridors!

Avui us parlaré del Pearltrees. El primer que em de saber és de què m'esteu parlant?

Pearltrees et permet tenir totes les coses que t'agraden a mà i organitzar a la teva manera. Col·lecciona pàgines web i converteix-les en perles. Després organitza les perles en arbres d'acord amb els teus interessos. També pots enriquir les teves col·leccions amb arbres de perles d'altres membres de la comunitat. Comparteix les teves creacions i comença a conrear  els teus interessos amb Pearltrees. 

Però com ho creo ? Com ho faig? A continuació us posaré un video de la pàgina que tant utilitzo Youtube, un tutorial d'aquesta nova eina descoberta!


Fins la pròxima, petits descobridors!   

dissabte, 14 de desembre del 2013

SCRIDB, ho coneixes?

Benvolguts petits descobridors, això ja s'està acabant, així que aprofiteu tot el que us vaig proporcionant , si ho necessiteu és clar!

Bé, la setmana passada a la classe de GTIC, vam parlar sobre les quatre metàfores, per a qui no sàpiga el que significa, us ho explico:
Hi han quatre tipus de metàfores:
La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor
La metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne
La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador
La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina
Si cliqueu en cada metàfora,tindreu l'explicació de cada una. Tota la informació l'he extret d'aquí.

En aquesta classe ens van proposar que busquéssim un exemple per cada metàfora, i això ho pengéssim a SCRIBD. Voleu saber què és?

 

Després de haver descobert el que era, m'he creat un compte per poder penjar un document, aquesta ha sigut la part fàcil, el més difícil ha sigut trobar exemples per la metàfora de construcció i la del laboratori, perquè generalment hi han més exemples de la metàfora tutorial i la d'eines que no pas aquestes dues, suposo que aquestes dues disposen de tanta gama per la seva utilitat. Molts dels exemples que he utilitzat són d'aquest blog:http://infanjuegos.blogspot.com.es/search?updated-max=2012-10-01T07:48:00-07:00&max-results=200

Per acabar us deixo el meu quadre d'exemples per tal de que pugueu utilitzar-ho:




Fins la propera, petits descobridors!





dimarts, 10 de desembre del 2013

Un petit pas pel Word.

Bon dia petits descobridors,

Torno a ser aquí un altre cop, avui us porto una informació que potser a molts de vosaltres us estalviarà temps, paciència...

Quant de temps has perdut fent que l'Índex d'un treball et quedi perfecte? Potser molts ja ho sabeu però pels que no i no és per desanimar, word té una eina que et fa l'Índex sol! A continuació us deixo els passos (fets per mi, després de l'explicació a classe) a seguir fer l'Índex:   
Pas número 1: Selecciona i clica a l'opció de títol de tots els apartats del treball . Ve ja sabeu com es fa un Índex. 




 Pas número 2: Un cop has fer el pas anterior selecciona els títols de cada apartat i ves a Archivo, Taula de contenido i clica. Ja tindràs l'índex del teu treball fet!.


Ara us presento una altra eina que us serà molt útil, com estem aprenent nosaltres, és molt important citar, autors, websllibres... per donar validesa al que estem fent, però sabeu quines maneres com es fa? Aquí us faré els passos que podeu utilitzar per fer citacions:


1 MANERA DE CITAR :
Pas 1:



Pas 2:



Pas 3: 




Pas 4:




2 MANERA DE CITAR :



3 MANERA DE CITAR :




Us he donat molta informació, però també sé que el temps que guanyareu sabent això i fent-lo servir us estalviarà maldecaps, hores i hores davant de la pantalla .... També he de dir que en cap moment estic fent propaganda d'aquest sistema de processador de textos, segurament hi ha més d'un processador que ho faci però el que estic utilitzant jo és aquest! 

Ho torno ha recordar però si teniu algun dubte d'alguna cosa, podeu deixar un comentari o fins i tot enviar-me-la al email, que ja en altres publicacions he deixat. 

Bona sort, i fins la propera!




dilluns, 2 de desembre del 2013

Wordle, s'entén?

Hola petits descobridors, us presento, una nova eina nova per fer núvols de paraules. És diu WORDLE.
Vols saber per a què funciona?, Vols saber com s'utilitza?...

Totes aquestes preguntes, les aniré contestant a mesura de la meva entrada.

El primer que hem de saber és com arribar fins aquesta pàgina, el que has de fer és buscar en el teu cercador la pàgina Wordle.
Un cop estiguis en la pàgina de Wordle, el que  has de fer és clicar a la pestanya CREATE.



Un cop estiguis en CREATE, ja pots començar a crear!!

 La tasca que vam fer en GTIC, va ser realitzar un mapa amb el CMAPTOOLS, amb un text i amb aquest mateix text crear amb una altre eina de mapes, un altre. A continuació us mostraré el meu mapa conceptual, he utilitzat aquesta nova eina WORDLE, ja que ha sigut una de les més fàcil de fer servir, partint d'un coneixement baix en fer mapes conceptuals. També us he d'explicar que aquesta eina no és gaire clara ni entenedora, ja que utilitza les paraules que més hi ha en el text i les canvia el tamany de la lletra per tal de què és vegin bè. Tot i això el seu disseny, i els colors vius, fan que vulguis llegir-ho.

                                    
                                                            
Fins la propera, petits descobridors!

Webgrafia:
Blog Gtic

Arriba el desembre, esteu preparats !!

Hola petits descobridors,

Comencem el desembre, tot acompanyats de cançons típiques d'aquest mes tant esperat !

diumenge, 1 de desembre del 2013

Sabeu de què estic parlant?

Començo aquesta entrada d'una manera diferent, a partir d'aquest vídeo sabreu del que us parlaré.
http://www.youtube.com/watch?v=_TSNAuwWzq8

Estic parlant del glogster... una nova eina que he anat descobrint durant aquestes dies....

També us vull presentar el CAMPTOOLS, una aplicació nova per fer mapes conceptuals. Totes aquestes eines que us vaig presentant s'anomenen eines de pensament. Avui us presento aquesta però al llarg de la explicació aniré explicant unes altres molt interessants també.  A la classe de GTIC ens van proposar de realitzar un mapa conceptual a través d'aquesta aplicació, el text  proposat va ser El dinar de Nadal , el més difícil que he trobat d'aquesta aplicació ha sigut alhora de descarregar, perquè la seva utilització és senzilla,concepte,connector i fletxa. Per poder inserir al blog com una imatge  el meu mapa conceptual, he hagut de guardar-lo en format JPEG. Encara i això seguiré provant i investigant diferents funcions de l'aplicació. A continuació us deixo el meu mapa conceptual:



















Com he comentat abans no només us parlaré dels mapes conceptuals també explicaré el que són els fluxogrames, tauler d'anuncis i mapa mental . Abans de començar he de deixar clar que tota aquesta informació l'he trobat en diccionaris, wikipèdia...

Fluxogrames: és una eina que s'utilitza per representar procediments encaminats a resoldre una tasca. Per conèixer d'una manera més visual el què és el fluxograma us deixo una presentació slideshare.


Tauler d'anuncis: és una eina que és fa amb recursos digitals.
Mapa mental: és una eina que permet organitzar i estructurar el pensament de forma visual



Fins la propera petits descobridors !

Aportem en viquipèdia?

Hola petits descobridors,

Ja torno ha ser aquí, se que ha passat un temps sense escriure, però torno amb grans descobertes. Com que són moltes, aniré poc a poc, perquè quedin ven apresses.

http://www.ribes.org/wp-content/uploads/2012/12/viquipedia-1.jpg
Ara us presentaré una nova eina que se que tothom coneix molt, és tracta de la  Viquipèdia, sé que ja sabeu de que és tracta, però per tots aquells que volgueu saber-ne més  us convido a que ho veieu.
http://youtu.be/hSQnyGlgNWU. També us convido a què us llegiu els cinc pilars , una nova descoberta que mai m'havia parat a llegir.
Com podeu veure és un vídeo estret del programa ja explicat anteriorment: YOUTUBE.
Bè,com ja sabeu tot això ho vaig aprenent en les classes de GTIC, i l'activitat que em van proposar va ser participar en aquesta pàgina . Les meves companyes i jo, hem participar en un article, a continuació us deixo el enllaç:  http://ca.wikipedia.org/wiki/Pilota

Fins la pròxima!!