dilluns, 30 de setembre del 2013

Quantes cosses noves que encara no sé !


Hola petits descobridors!

Benvinguts  al meu blog, avui vull parlar-vos de com funciona el Netvibes .

  
Logotip 

Primer de tot em de saber que és una plataforma web gratuita que podem utilitzar com a centre d'operacions. En aquesta pots organitzar tots els teus RSS d'una manera facil i visual , així com sincronitzar diversos comptes de email o estar al corrent de les novetats  de les xarxes socials.



Però que es això dels teus RSS, què és? . La RSS (Really Simple Sindication) és una manera fàcil de rebre directament al teu ordinador o en una pagina web online, mitjançant un lector RSS, informació actualitzada sobre les teves webs preferides, sense la necessitat de veure-las d'una en una. També em de saber que l'agregador serveix per gestionar la subscripció aquest enllaç al lector RSS.

Bé ara que ja sabeu una mica sobre el que és , i el que són els RSS, haureu d'aprendre com funciona aquest Netvibes.Avui ho faré d'una manera diferent, com que encara no se com funciona, el que faré serà anant descobrint com funciona i en la següent publicació us revelaré el que he descobert. Així que espero que investigueu una mica el seu funcionament, i que descobriu noves coses per ensenyar-me-les.

Per tal de ajudar-vos una mica mireu-vos aquest vídeo , és fàcil i  molt útil.



En la pròxima entrada de blog us explicaré una nova eina que és diu SCOOP IT, us deixo un vídeo per tal de que us feu una idea del que és més o menys.


dimecres, 25 de setembre del 2013

No dubtis!



Hola petits descobridors!

Ja torno a ser aquí, l'altre dia vaig descobrir el món de les webquests, dels còdigs embed , de com canviar la alçada i l'amplada del blog... Un munt de coses que us he de explicar pas a pas. Però primer de tot vull que sapigueu que no es teu sols, que no creieu que tothom sap totes aquestes coses, que això es descobreix dia a dia i a força de treballar . Ànims!

No començaré explicant que són els còdigs embed, perquè vull que ho descobriu vosaltres mateixos. El que us explicaré serà com podeu aplicar aquests còdigs en els blogs. Un cop teniu el còdig el que heu de fer es copiar-lo i anar a la entrada que estàs editant , un cop fet el que has de fer es dirigir-te a l'opció de HTML on pegaràs el còdig a la secció on pertoqui. A continuació amb el vídeo que hi ha abaix podreu veure de forma visual el que us acabo de explicar.



Espero que us serveixi aquest vídeo i resolgueu els dubtes que tingueu sobre aquest tema. Fins la pròxima!

dilluns, 23 de setembre del 2013

Comencem a treballar!


Hola de nou petits descobridors!

Torno a ser jo un  altre cop , el curs començà amb forces, i  ja he fet el meu primer treball per la assignatura de GTIC.
Aquest cop a sigut un treball en grup en què a través de Google Drive , una nova eina, que per mi ha sigut una innovació de la qual encara estic una mica  perduda. Bé, en aquest treball tractava de fer un document, un Power Point i un formulari d'un tema, el que el grup escollis . En el  meu grup vam escollir els llibres digitals a les aules, ja que actualment en l'àrea en la que ens trobem és un tema molt important. El que hem volgut explicar ha sigut les diferències entre el llibre digital i el de paper, els seus avantatges, inconvenients... 

Encara que per a mi treballar amb el Google Drive, no és gaire fàcil, perquè el desconec totalment i em perdo sovint, espero que a mesura que vagui treballant amb ell sigui més fàcil. Per aquells que estiguin tant perduts com ho estic jo, no us desamineu encara queda molt per descobrir.

A continuació penjaré els enllaços del treball , espero que us sigui d'ajut per aprendre coses noves! 

Cos del treball: per penjar aquest document el que has de fer, es el següent es anar al document , després clica a fitxer, puja a web i copiar el codi embed , seguidament el que has de fer es anar al blog al HTML i enganxar-ho a on pertanyi. Així successivament en tots el documents que hagis de penjar al blog.


Power Point


Formulari


(Si vols saber les respostes que han hagut del formulari, envia un comentari al meu blog i de seguida te'l enviaré)

Una nova eina de treball!


Hola petits descobridors, 

Estic una altre cop aquí per tal d'informar-vos d'una nova eina que he descobert en aquest inici de curs. Nose si tothom sap el que són les webquest ... per aquells que no ho sapigueu, amb aquest video que mostraré a continuació podreu visualitzar el que són i com es pot  utilitzar en l'àmbit educatiu :
Edu3.cat


Una webquest és una proposta didáctica de recerca guiada , la qual utilitza majoritariament recursos d'Internet.  És una unitat didàctica que planteja als alumnes una feina o resolució d'un problema interessant i motivador i un procés de treball col·laboratiu basat principalment en recursos existents a Internet. Es tracta d'una activitat de cerca guiada en la xarxa


Si entràs a   http://www.edu3.cat/  trobaràs aquest vídeo i molt més que t'ajudaran com m'han ajudat ami aprendre sobre aquest tema . 

Molta sort i endevant!









dimecres, 18 de setembre del 2013

COMENCEM




Benvinguts al meu blog petits descobridors, 

He creat aquest blog per fer un seguiment dels meus passos per Blanquerna, com van les classes, que estic aprenen i tots els dubtes que d'alguna manera aniré responent a mesura que vagi progressant en aquest llarg camí que m'espera.Començo aquest blog amb molta il·lusió i amb unes expectatives molt altes.


I la manera de començar aquest blog és amb aquest vídeo tant representatiu en el món dels infants, del que vull dedicar-me en un futur molt proper

Petits descobridors esteu prepara'ts per aquesta aventura, perquè jo sí!